Ватерполисти Радничког поново у Супер лиги

Ватерполо клуб “Раднички” изборио је пласман у највиши ранг такмичења, Супер лигу, па ће после дужег времена поново играти са најбољим домаћим екипама.

Клуб, који је основан пре две године, ослонио се на млађе категорије што је брзо дало резултате.

Добар рад препознао и град који је преузео клуб променом статуса у спортско-привредно друштво и на тај начин омогућио нормално функционисање.

Ватерполо клуб “Раднички” основан је 2012. године након изградње затвореног базена у Крагујевцу.

У циљу промоције ватерпола, брзо је заиграо у највишем домаћем рангу и на европској сцени. Клуб је окупио најбоље светске играче попут Филиповића, Удовичића, Злоковића.

Раднички је освојио Куп Европе и играо у финалу Лиге шампиона. Међутим, врло брзо клуб је запао у финансијске проблеме па је пре две године угашен због вишемилионских дугова.

Основан је нови клуб који се ослонио на млађе селекције које су до тада бележиле добре резултате. Добар рад се исплатио пошто су ватерполисти за две године прескочили два ранга такмичења.

Раднички је ове сезоне изборио пласман у Супер лигу па ће после дуже паузе поново играти са најбољим домаћим екипама.

Резултате и рад клуба препознао је и град Крагујевац, који је преузео клуб променом статуса у спортско привредно друштво и на тај начин омогућио услове за нормално функционисање.

Ватерполо клуб “Раднички” од града добија милион динара месечно, односно 12 милиона на годишњем нивоу.

Клуб наплаћује чланарину и то је за сад једини извор прихода. У Радничком кажу да се труде да максимално смање трошкове родитељима који за сад сносе највећи финансијски терет.

У Радничком с нестрпљењем очекују 28. март и меч са београдским Партизаном који ће после дужег времена бити права посластица за љубитеље ватерпола.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *