Ватрогасци ове године имали више од 1000 интервенција

Од почетка године припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевац имали су више од 1.000 интервенција што је у границама просека у односу на претходне године.

Поводом почетка грејне сезоне, очекује се пораст броја интервенција у стамбеним објектима. Због тога надлежни апелују на грађане да провере електричне инсталације и грејна тела како не би дошло до нежељених последица.

Ова година била је једна од најтоплијих до сада. Високе температуре утицале су и на повећан број пожара. Припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевац су од почетка 2022. имали више од хиљаду интервенција због пожара на грађевинским објектима, саобраћајним средствима и пољопривредним домаћинствима. Осим неисправних уређаја и инсталација, узрок је често и људски фактор.

Ватрогасне екипе сваког месеца у просеку имају више од 100 интервенција, што говори да не постоји разлика између топлијег и хладнијег дела године. У наредном периоду, због почетка грејне сезоне, очекује се пораст броја пожара на грађевинским објектима.

На почетку грејне сезоне, из Ватрогасно спасилачке бригаде Крагујевац апелују на грађане, који се греју на чврсто гориво да, уколико то нису урадили, очисте димњаке и воде рачуна о месту где складиште огрев. Такође, треба проверити електричне инсталације и уређаје, јер је њихова неисправност најчешћи узрок пожара током зимског периода.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.