Ватромет, рокери, симфонијски оркестар

У пешачкој зони код крста одржан је традиционални “Ђурђевдански концерт” на коме су наступили крагујевачки бендови уз симфонијски оркестар под вођством Војкана Борисављевића.

Поред крагујевачких рокера наступила је и Јелена Томашевић са специјално припремљеним репертоаром за ову прилику.

Целовечерњи музички програм традиционално је заокружен раскошним ватрометом са зграде Скупштине града.

Богат програм Мајских свечаности завршио се на Ђурђевдан код Крста уз концерт који се већ традиционално одржава у центру града.

Наступили су крагујевачки бендови Освајачи, Дебела Ненси, Пропаганда, ЧБС и Агата.

Својим репертоаром подсетили су публику на неке давно снимљене хитове који се и данас слушају али и представили неке од нових песама.

Крагујевчанка Јелена Томашевић после дужег времена поново је наступила у свом граду пред публиком која се ужелела њеног гласа и добро познатих песама.

У пешачкој зони окупио се велики број људи који су уз добру свирку прославили дан града.

Љубитељи добре музике уживали су у звуцима старих и нових хитова домаћих бендова који су заједно допринели да програм за 6. Мај буде још богатији и свечанији.

Аплауз и укључене камере телефона пред излазак Јелене Томашевић на бину показали су колико Крагујевчани воле и поштују нашу певачицу раскошног гласа.

Концерт на Тргу код Крста био је завршна манифестација поводом дана града и прославе 200 година од када је Крагујевац постао престоница Србије.

За време мајских свечаности поред Крагујевчана у бројним програмима уживале су и многобројне стране делегације.

Звуке добре музике и веселу атмосферу употпунио је ватромет достојан светских метропола коме су се обрадовали сви, од најмлађих до најстаријих.

Мајске свечаности и прославу Дана града обележили су многобројни културно уметнички програми, концерти, карневали, изложбе у којима су учешће узели скоро сви значајнији уметници нашег града и тиме дали свој допринос овој значајној годишњици.

Организација је била на завидном нивоу и све је протекло у најбољем реду што и приличи једном граду са таквом традицијом.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *