Ваведењски вашар на Шумадија сајму

Српска православна црква и верници данас славе Ваведење Пресвете Богородице, један од 12 највећих и најпоштованијих хришћанских празника.

На овај дан у Крагујевцу се, традиционално, одржава Ваведењски вашар, а ове године тезге су биле постављене на платоу Шумадија сајма.

Традиционални Ваведењски вашар организован је и ове године у Крагујевцу.

По узору на претходне манифестације те врсте, и ова је одржана на платоу Шумадија сајма.

На тезгама су били изложени разноврсни производи, које су посетиоци могли да пазаре по повољним ценама.

Крагујевчани су били заинтересовани да виде шта је ове године у понуди, а за разгледање и куповину је било потребно наоружати се стрпљењем.

А, могло се купити свашта – од традиционалних лицидерских срца и посластичарских ђаконија, до обуће и одеће, намештаја, посуђа, накита и играчака.

Овогодишњи вашар је окупио продавце из свих крајева земље и региона, а на тезгама су се нашле и рукотворине занатлија из Украјине.

У Крагујевцу се током године организују три вашара. Осим на Ваведење, вашари се одржавају 3. јуна, на празник Светог цара Константина и царице Јелене и на Крстовдан, 27. септембра.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.