Веће интересовање за упис деце у вртиће

На конкурс за пријем деце у неки од вртића Предшколске установе “Нада Наумовић” и “Ђурђевдан”, стигло је скоро 1700 пријава.

Места има за 640 малишана, па ће велики број родитеља децу уписати у приватне вртиће, у којима боравак деце субвеннционише град и која су нешто скупља од државних вртића.

Бодовање које врши Комисија је завршено и сутра би требало да се зна коначна листа и број деце која ће од септембра кренути у државне вртиће. Упис деце и потписивање уговора, вршиће се до 15. августа.

Интересовање родитеља за упис деце у вртиће ове године било је веће у односу на прошлу.

Иако места у државним вртићима има више у односу на 2017. годину, извесно је да велики број малишана неће моћи да се смести у обданишта Предшколских установа “Нада Наумовић” и “Ђурђевдан”.

У току је бодовање које врши градска Комисија за упис. Новина је да ће више бодова добити родитељи који већ имају децу у неком од државних обданишта, док су остали критеријуми остали исти.

У ишчекивању ранг листе, родитељи се припремају за даље процедуре уписа.

Резултати конкурса за пријем деце у обданишта две крагујевачке Предшколске установе биће објављени у понедељак 25. јуна.

Деца која не буду примљена у државне вртиће биће на листи чекања за смештај у приватним.Месечни боравак у државним вртићима кошта 3.800 динара, а у приватним, са субвенцијама града, цена се креће од 5.100 до 5.400 динара.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *