Већина Крагујевчана исплатила порез – осталима опомене

До истека рока за наплату треће овогодишње рате пореза на имовину, који је по пореском календару утврђен за 15. август, око 60 процената власника са територије Крагујевца измирило је своје обавезе.

У Градској пореској управи најављују да ће свакоме ко дугује више од 1.000 динара ових дана стићи опомена.

Власници имовине у Крагујевцу, кроз пореске обавезе по овом основу, до краја године требало би да уплате 420 милиона динара.

У Крагујевцу је „физичких лица“, у које порезници убрајају грађане и предузетнике, судећи по броју недавно упућених решења, око 68.800.

У Градској пореској управи кажу да је наплата пореза на имовину на нивоу прошлогодишње, а разлог су ниже цене квадрата и више пореских обезника.

Слично је и са приходима од комуналних такси које иду у градски буџет.

Од ове године Пореска управа је отворила и своје „електронске шалтере“

Како најављују у локалној пореској управи, наредних дана на адресе пореских обвезника, неуредних платиша, требало би да стигну и опомене.

Опомену за неуредно измирење пореза на имовину добиће, упозоравају, сви они који дугују више од 1.000 динара.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *