Већина школа у Крагујевцу тестирала будуће прваке

Родитељи будућих првака, имају посебну бригу, јер су деца због ситуације са корона вирусом, пропустила део предшколског програма.

Без обзира на то, школе су организовале сусрет са школским педагогом како би деца могла неометано да се упишу у први разред.

Већина основних школа у Крагујевцу, успеле су да на време тестирају будуће школарце.

Због пандемије корона вируса сви вртићи су били затворени, па су самим тим будући прваци, пропустили део обавезног припремног предшколског програма.

Поред обавезних прегледа, део уписа у школу је и одлазак код педагога, где се обављају одређени тестови, како би се утврдило да ли је дете спремно за полазак у први разред.

Већина основних школа у Крагујевцу, успела је да пре другог таласа вируса корона, тестира малишане.

Због погоршања ситуације са Ковидом 19 у нашој земљи, родитељи који нису успели на време да одведу дете код школског педагога, моћи ће то да учине до краја августа.

Један од савета школских педагога је да није неопходно да дете уме да чита и пише, нити је то део тестирања за упис у први разред.

Од детета у овом узрасту се очекује да формира сложене реченице и да на питања одговара пуном реченицом.

Број речи у реченици варира, али може се рећи да је оптималан број речи-број година детета плус један.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *