“Век победника”

Србија стогодишњицу победе у Првом светском рату обележава великом војном вежбом под називом “Век победника”.

Реч је о једној од највећих војних вежби у региону у којој учествује 8.000 припадника Војске Србије са око 645 борбених система.

Председник Србије Александар Вучић, који је присуствовао вежбама на Пасуљанским ливадама и на Пештери, рекао је да је задовољан приказаним дејствима и најавио још више савременог наоружања и још бољи стандард припадника Војске Србије.

Председник је нагласио да у региону нико не може да се пореди са Војском Србије.

Здружена тактичка вежба ВС “Век победника 1918-2018” у част стоте годишњице победе у Првом светском рату, почела је у девет часова на полигону “Пасуљанске ливаде” у присуству председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић, чланова Владе и представника Министарства одбране и Војске Србије.

Председник РС Милорад Додик, који је присуствовао вежби на Пештерској висоравни, Војсци Србије је пожелео успех у раду и све најбоље, као и да на овом простору трајно влада мир.

Вежбало се на више полигона широм државе, а вежба  је окончана на војном комплексу “Тител”, десантом Војске Србије на ушћу Бегеја у Тису  у којем су учествовали бродови Речне ратне флотиле, авиони, артиљерија, тенкови и пешадија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *