Велика дуговања према „Водоводу“

Дуговања правних и физичких лица према крагујевачком „Водоводу“ достигла су цифру од око милијарду и 90 милиона динара, а наплата потраживања један је од највећих проблема овог јавно-комуналног предузећа.

Без обзира на то, „Водовод“ је у 2017. успео да набавком нове опреме модернизује свој рад, а у овој години планира да средствима из европских фондова реши пробллем водоснабдевања и пречишћавања отпадних вода на подручју града.

Снабдевање грађана Крагујевца, Кнића, Баточине и Краљева здравом пијаћом водом током протекле године одвијало је без икаквих проблема, кажу у крагујевачком „Водоводу“.

Према речима надлежних, на сва три система – Грошници, Гружи и Морави, у 2017. произведено је око 29 милијарди литара воде, чиме је испуњено годишњи план.

Ово јавно-комунално предузеће је током прошле године набавило опрему, захваљујући којој је осавременило свој рад.

Тако је, на пример, у водосистему Гружа инсталиран још један озон генератор, којим је омогућено да ова акумулација производи више од 800 литара воде у секунди.

Набављена је и опрема за идентификацију и отклањање кварова, а припремљена је и документација неопходна за аплицирање за средства из европских фондова. Тај новац биће утрошен на решавање проблема водоснабдевања и пречишћавања отпадних вода у Крагујевцу.

У 2017. години уложено је око 200 милиона динара у постројење у Цветојевцу, где је успешно саниран проблем на резервоару биогаса.

Функционисање крагујевачког „Водовода“ у највећој мери омета лоша наплата потраживања, која су достигла цифру од милијарду и 90 милиона динара. Тај износ једнак је приходу који ово јавно-комунално предузеће остварује на годишњем нивоу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *