Велика гужва због лекарских уверења за упис у средње школе и факултете

Приликом уписа у средње школе и на факултете, будући средњошколци и бруцоши морају да доставе и лекарско уверење.

Код изабраног лекара могу да дођу у Централни школски диспанзер, као и у Школске диспанзере у насељима Станово, Аеродром и Бресница.

Како би се избегла непотребна гужва и могућност заражавања коронавирусом, запослени у Дому здравља апелују на школарце и њихове родитеље да позову Кол центар и договоре термин прегледа.

Гужва у ходницима Централног школског диспанзера у коме будући средњошколци и студенти чекају ред како би дошли код педијатра због лекарског уверења за упис у средњу школу и на факултет.

Иако готово сви имају заштитну опрему, маску и рукавице и одржавају физичку дистанцу, нема потребе да се ходници пуне пацијентима, сматра докторка Мирјана Илић, начелница Службе за здравствену заштиту школске деце крагујевачког Дома здравља која препоручује родитељима и школарцима да закажу преглед путем Кол центра.

У Дому здравља тврде да ће сви заинтересовани добити лекарско уврење, али да је потребно стпљење и разумевање пацијената, јер је тај посао веома обиман, а велики је број заинтересованих.

Служба за здравствену заштиту школске деце ради у Централном школском диспанзеру који се налази у улици Светозара Марковића, диспанзерима у насељу Аеродром, Станово и Бресница.

Отворена је за све пацијенте, а запослени раде у две смене сваког радног дана.

После обављеног општег лекарског прегледа будући средњошколци и бруцоши добиће лекарко уверење које им је потребно за упис у жељену средњу школу или на факултет, и на тај начин употпунити неопходну документацију коју прилажу приликом уписа.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *