Велики научни парк у онлајн формату

Универзитет у Крагујевцу ће 13. новембра реализовати пројекат Велики научни парк у онлајн формату.

Научници са Природно – математичког факултета и Факултета инжењерских наука извешће научне експерименте из области машинства, физике и хемије.

Сви заинтересовани моћи ће директоно да прате извођење експеримената на фејсбук и инстаграм страницама крагујевачког универзитета. Пројекат финансира Центар за промоцију науке.

Научници са Факултета инжењерских наука и Природно- математичког факултета Универзитета у Крагујевцу представиће експерименте у оквиру три радионице.

Кроз радионицу Сними како ходам публика ће бити у прилици да обнови основне законе механике и да се упозна са биомехаником и бионжењерингом.

Радионица Физика је свуда око нас намењена је популаризацији физике кроз занимљиве огледе из механике, електрицитета, оптике, електронике и медицинске физике.

Магични свет хемије је радионица која има за циљ да подсети да је хемија саставни део свакодневног живота и да се налази свуда око нас.

Сви заинтересовани моћи ће да прате пренос извођења експеримената на Фејсбук и инстаграм страницама Универзитета.

Униерзитет у Крагујевцу кроз пројекат Велики научни онлајн парк има за циљ популаризацију науке и развијање истраживачког духа код младих.

Представљањем научних експеримената помоћу савремених канала комуникације, Универзитет у Крагујевцу настоји да науку учини доступном деци, ђацима, студентима али и широј јавности.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *