Велики одзив младих за добровољно давање крви

Црвени крст Крагујевац организовао је велику Летњу акцију добровољног давања крви у сарадњи са Службом за снабдевање крвљу и крвним продуктима Универзитетског клиничког центра Крагујевац, а уз подршку града Крагујевца.

Поред симболичних поклона за даваоце, пријатељ акције Спортско привредно друштво Раднички, побринуо се да сви даваоци добију по десет улазница за Отворене базене.

Крагујевчанин  21-огодишњи Јован  Симић, од своје 18 године редовно учествује у акцијама и одазива се сваком позиву за добровољно давање крви.

Од сазнања да са једном поклоњеном дозом крви, могу да се спасу  животи  три човека, Јован има још већу мотивацију за давалаштво.

Вођен том мишљу, као волонтер Црвеног крста Крагујевац жели да помогне сваком човеку који се нађе у невољи.

Црвени крст  и Служба за снабдевање крвљу и крвним продуктима УКЦ Крагујевац, редовно спроводе акције добровољног давања крви у складу са свим препорученим мерама.

Захваљујући изузетној хуманости крагујевачких добровољних давалаца крви, граду Крагујевцу је по шести пут додељено признање   „Најхуманија средина“.

Овогодишњу Летњу акцију добровољног  давања крви обележио је велики одзив младих.

Сви добровољни даваоци који желе да дају крв, могу то да учине сваког радног дана  у Служби за трансфузију крви.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *