Велико интересовање за бање

О трошку Фонда Пензијског и инвалидског осигурања ове године ће на одмор и рекреацију у бањe Србије отићи 557 пензионера из Шумадије од којих је 382 из Крагујевца.

У Градском удружењу пензионера наводе да је ове године било велико интересовање за коришћење могућности боравка у бањама.

У односу на 2018., када је било поднето више од 1600 молби, ове године преко двехиљаде триста пензионера предало је захтев за одлазак у неку од бања Србије.

Комисије раде на рангирању пријавњених кандидата, па ће 12. јуна бити објављена прва прелиминарна листа оних који ће ове године у бању ићи о трошку ПИО фонда.

Листа са резултатима биће објавњена на огласној табли Градске организације удружења пензионера.

За неку од понуђених 25 бања у Србији ове године је владало велико интересовање.

У листи жеља пензионери су се опредељивали за две бање по избору, а право на десетодневни одмор у бањским лечилиштима имали су пензионери чија месечна примања не прелазе 26 324 хиљада динара.

Тренутно је обрађено две хиљаде триста двадесет једна листа, а комисија ПИО фонда одлучиће ко ће ове године моћи да користи одмор у бањи о трошку државе.

Крагујевчани трећег доба наводе да би боравак у бањама био од великог значаја за њихово здравље, а право да оде на одмор имају они који нису користили бесплатан боравак у бањама, или су последњи пут боравили у бањским лечилиштима пре пет година.

У Градском удружењу пензионера кажу да ће ове године на одмор у бању отићи 382 пезионера из Крагујевца, од којих 225 који имају старосну пензију, 50 који примају инвалидску, 61 породични пензионер, 38 самосталних и 6 корисника пољопривредне пензије.

Комисија коју је одредио Фонд пензијског и инвалидског осигурања сада има пуне руке посла јер је у току формирање листе која ће 12. Јуна бити изложена на огласној табли у Градском удружењу пензионера.

Први гости трећег доба који ће боравити о државном трошку у бањским лечилиштима, очекују се почетком јула, а десет дана боравка у бањама Србије, путне трошкове,смештај и терапију у стационарима финансираће Републички фонд пензијског и инвалидског осигурања.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *