Велико интересовање за превентивне прегледе у Десимировцу

Дом здравља Крагујевац наставио је акцију Отворених врата, односно организовања превентивних прегледа без заказивања.

У амбуланти у Десимировцу владало је велико интересовање за проверу здравља, а на прегледе су стигли и мештани Чумића, Опорнице, Церовца.

Грађани су у непосредном разговору са директором крагујевачког Дома здравља указали на препреке на које наилазе при пружању медицинских услуга, али истакли и позитивне примере.

У првим сатима акције која је се организује последњег викенда сваког месеца стигло је преко 30 пацијената из Десимировца и околине.

Као и током претходних акција, за прегледе су могли да се пријаве и грађани који немају здравствено осигурање.

На нивоу Србије само трећина грађана обавља превентивне прегледе, који су од пресудног значаја за ток и успех лечења.

Крагујевачки Дом здравља не прекида праксу која се показала обострно корисном.

Ставови грађана који имају примедбе значе руководству медицинске установе, јер тако брже покушавају да реше евентуалне проблеме.

Дом здравља Крагујевац је кадровски оснажен.

Запослено је преко 110 нових здравствених радника, што значи да располажу солидним ресурсима да реализују акције Отворених врата викендом.

У наредном периоду наставља се иста пракса, а како наводи директор Антић у плану је и организовање прегледа у предузећима. 

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *