Ветрани органа безбедности и војне полиције из Крагујевца обележили своју славу

Удружење ветерана органа безбедности и војне полиције Србије од данас има своју подружницу у Крагујевцу.

Након освештања просторија у улици Лоле Рибара, сечењем славског колача удружење је обележило своју славу Светог великомученика Теодора Стратилата.

Удружење је основано ради очувања и неговања слободарских традиција Републике Србије и очувања угледа и етике припадника Органа безбедности и Војне полције, доприноса одбрамбеној способности земље, остваривања друштвеног и социјалног статуса и потреба  ветерана.

Као колевка модерне Србије, град херој, али и страдалник, Крагујевац је заслужио једну овакву подружницу, јер су припадници војске и полиције са ових простора увек били у првој линији одбране домовине.  

Отварању подружнице Удружења ветерана органа безбедности и војне полиције Србије у Крагујевцу присуствовали су и представници локалне самоуправе.

Удружење је формирано као заједничко од бивших припадника органа безбедности и војне полиције као природни наставак заједничког деловања и извршавања задатака из периода ЈНА, ВЈ, ВСЦГ и Војске Србије.

За приступ овом Удружењу врата су широм отворена свим ветеранима ових служби, као и члановима породица погинулих и преминулих припадника и других грађана.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *