Видовданско сећање на косовске јунаке и погинуле Крагујевчане

На Видовдан се сећамо косовских јунака, бранилаца отаџбине и погинулих Крагујевчана, који су дали свој живот за слободу Србије и будућих генерација.

Годишњи помен у славу хероја је најмање што ми, као њихови потомци, можемо да учинимо како би их сачували од заборава, поручено је приликом полагања венаца на старом војничком гробљу у Шумарицама и крај споменика Успење.

У организацији Удружења потомака ратника Србије од 1912. до 1920. године, положени су венци крај спомен плоче на старом војничком гробљу у Шумарицама и одата пошта косовским јунацима и свим погинулим браниоцима отаџбине.

У име града Крагујевца венац је положио Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Крагујевчани се данас сећају и својих суграђана погинулих у ратовима деведесетих година.

Крај споменика Успење служeн је помен и положени венци.

Пошту настрадалима одали су чланови породица, представници СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, Војске Србије и локалне самоуправе.

Косовски јунаци, браниоци отаџбине и погинули Крагујевчани оставили су потомцима у аманет очување чистоте партиотског покрета и идеала за које су се борили и дали свој живот.

Обавеза сваке наредне генерације је да их сачува од заборава.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.