Виолончело и клавир за крај ОКТОХ-а

Серијом концерата у оквиру ОКТОХ-а, Крагујевцу су обележене Октобарске свечаности.

Ове године, крагујевачка публика имала је прилику да ужива у пет концерата, а традиционалну музичку манифестацију „Октобру хододарје“ затворио је дуо – вилончелиста Немања Станковић и пијанисткиња Маја Михић.

Манифестација ОКТОХ непрекидно траје од 1975. године. Публици су се до сада представили бројни уметници из земље и иностранства. На концерту који је затворио овогодишњи ОКТОХ, публика је уживала у несвакидашњем споју звука виолончела и клавира, а композиције су на својствен начин донели Немања Станковић и Маја Михић.

Ове године ОКТОХ је одржан у другачијим условима, због пандемије корона вируса. Ипак, уметницима значи што имају прилику да свирају пред публиком са којом деле енергију, а бројност примећују само у аплаузу.

Поред наведених дела, дуо је одсвирао и композицију Огњена Богдановића „Балада за Власту“ коју је композитор управо посветио Маји Михић и Немањи Станковићу.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *