Виртуелне изложбе за Дан града

Галерија Николе Коке Јанковића у оквиру изложбе “Пејзажи: урбани и рурални, цртежи и акварели” изложила је 25 цртежа аутора чије име и носи галерија.

Поводом обележавања Ђурђевдана – Дана града Крагујевца и Галерија Мостови Балкана приредила је  виртуелну изложбу најуспешнијих крагујевачких уметника и њихових радова.

Обе поставке Крагујевчани су могли да погледају на програму Радио телевизије Крагујевац. Крагујевчани су за Дан града имали прилику да на програму Радио телевизије Крагујевац погледају виртуелну изложбу “Пејзажи, урбани и рурални, цртежи и акварели” из збирке легата Николе Коке Јанковића.

У легату изложено је 25 цртежа и акварела, градских и пасторалних призора, изведених графитном, оловком у боји,фломастером и воденим бојама.

Ова дела настала у периоду од 1945. до 1997. године, пружају са неуобичајеног аспекта јединствен увид у развој уметничког израза Николе Коке Јанковића.

Крагујевачки уметници су се поново окупили након 10 година одсуства са културне сцене.

Поводом Дана града виртуелну изложбу 19 најуспешнијих радова крагујевачких уметника приредила је Галерија “Мостови Балкана”.

Пролећна изложба цртежа Ликовних уметника Крагујевца 16. по реду, биће у градској галерији “Мостови Балкана” до 26 маја.

Обе изложбе Крагујевчани ће у галерији Мостови Балкана и Легату Николе Коке Јанковића моћи да погледају од 11.маја.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *