Више новца за слепе и слабовиде у Крагујевцу

Окружна организација Савеза слепих и слабовидих Србије у прошлој години реализовала је низ програма са циљем унапређења положаја и здравља особа са инвалидитетом.

Град Крагујевац препознао је залагање ове организације и за суфинансирање програма у овој години издвојио милион и 800 хиљада динара, што је знатно више него прошле године.

Окружна организација Савеза слепих и слабовидих Србије реализовала је све планиране активности у 2021. години у којој су обележена два значајна јубилеја – 75 година Савеза слепих Србије и пола века постојања Библиотеке за слепе.

Запажени резултати остварени су у области културе и спорта. Успостављена је и сарадња са верским институцијама са којима се реализује пројекат израде црквених календара на Брајевом писму.

Град Крагујевац препознао је значај и подржао активности ове организације. За суфинансирање програма Савеза у овој години из градског буџета издвојено је милион и 800 хиљада динара, што је за 350.000 динара више него прошле године.

Окружна организација Савеза слепих и слабовидих у овој години радиће на успостављању сарадње са сродним организацијама у региону и реализацији програма у разним областима са циљем унапређења положаја особа са инвалидитетом на подручју Крагујевца.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *