Више од 100 ученика добитници награде „Понос Крагујвца“

Најбољи крагујевачки ђаци који су остварили значајне резултате на републичким, међународним и европским такмичењима, као и на научним олимпијадама, од ове године биће награђивани признањем „Понос Крагујевца“.

Јавно признање, које додељује град Крагујевац, уручиваће се сваке године на Видовдан.

Свечано уручење диплома, књига и сезонских карата за отворене базене, као и пријем у Градској управи, за више од 100 добитника признања, само овог лета, биће организовано до 10. јула.

Крагујевачка деца која похађају основне и средње школе на територији града, а која су у протеклој школској години остварила изузетне резултате на националним и међународним такмичењима, од ове године биће награђена специјалном наградом „Понос Крагујевца“.

Критеријуми награђивања су дефинисани по узору на Доситејеву награду, коју додељује фонд за младе таленте Србије.

У питању су ђаци који су освојили неко од прва три места на републичким, међународним и националним такмичењима, затим ученици који су постигли изузетне резултате на научним олимпијадама и на првенствима у области спорта и уметности.

Признање је установљено као мотивација свим будућим генерацијама да остварују још боље резултате током школовања, јер како тврди Алексић, локална самоуправа препознаје и награђује труд и рад најмлађих Крагујевчана.

Фотографије добитника награде „Понос Крагујевца“ наћи ће се на билборду у центру Крагујевца, као и на званичном сајту Града.

Према Алексићевим речима, наредне године за најбоље ђаке биће организовани и летњи кампови на Копаонику у крагујевачком одмаралишту, а биће разматрана и одлука о симболичним финансијским наградама.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.