Више од 4.000 прекршаја првог дана контроле саобраћаја

Припадници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова до 3. маја спроводe акцију појачане контроле учесника у саобраћају како би се током васкршњих и првомајских празника, кад се на путевима очекује повећан број возила, очувала безбедност саобраћаја.

Током првог дана акције откривено је 4.209 саобраћајних прекршаја. Дозвољену брзину кретања прекорачило је 1918 возача, 211 возача је управљало под дејством алкохола, пет возача под дејством психоактивних супстанци. Задржане су 34 особе.

Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, полиција ће и њих контролисати. Сваки контролисани возач биће алкотестиран, а приликом заустављања сваког возила које прекорачи брзину кретања, контролисаће се и да ли возачи и путници користе сигурносни појас.

Министарство унутрашњих послова апелује на све да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима у време празника.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.