Влада Србије Закључком уредила информисање о KОВИД – 19

Влада Србије одредила је Закључком који је усвојила је 28. марта да се обавештења о предузетим здравственим мерама и другим информацијама које се односе на лечење KОВИД-19 дате од стране неовлашћених лица не могу сматрати тачним и провереним и упозорила да се за такво понашање може сносити одговорност за ширење дезинформација у ванредном стању.

У Закључку који је Службени гласник објавио наводи се да информисање становништва о стању и последицама заразне болести представља посебну меру за заштиту становништва од заразне болести.

Влада Србије наводи да је у условима ванредног стања апсолутни императив да грађани добију искључиво проверене и тачне информације у вези са стањем и последицама око KОВИД-а.

За обавештавање јавности, закључује Влада Србије, задужен је Кризни штаб за сузбијање заразне болести KОВИД-19 на чијем је челу председница Владе Србије, па сва обавештења даје она или лица које овласти Кризни штаб.

Градоначелници и председници општина, односно штабови за ванредне ситуације локалних самоуправа, задужују се да све информације у вези са стањем и последицама заразне болести усмеравају искључиво ка Кризном штабу, констатује се у закључку.

Здравствене установе и здравствени радници информације у делу мера које сами спроводе достављају надлежном заводу, односно институту за јавно здравље, који их даље доставља Кризном штабу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.