Власници се морају побринути да љубимци не угрожавају друге

Поводом недавног случаја када је пас у стамбеном објекту нанео повреде малолетном лицу, из надлежних служби апелују на власнике љубимаца да поштују правила како се овакви догађаји не би дешавали.

Многи власници љубимаца не поштују Правилник о држању и заштити домаћих животиња на територији града Крагујевца и на тај начин ризикују да буду кривично и прекршајно гоњени.

Према градском правилнику о чувању кућних љумимаца, у зградама је дозвољено држати два пса и две мачке.

Међутим, власник је дужан да се побрине да његов љубимац не угрожава друга лица.

Током топлијег дела године многи власници изводе своје љубимце у шетњу и притом не поштују одређена правила чиме ризикују да буду кажњени.

Из надлежних служби апелују на власнике љубимаца да се придржавају правилника о држању и заштити домаћих животиња на територији града Крагујевца како себе и друге суграђане не би доводили у непријатне ситуације.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

4 thoughts on “Власници се морају побринути да љубимци не угрожавају друге”

  1. Ja bih volela da vidim komunalnog policajca kako kontrolise setace pasa po Velikom parku i Sumaricama!!!! U Kragujevcu je moguce svasta raditi na oci Komunalne policije, i nista!!!

  2. Molim komunalnu policiju da izadje malo iz kancelarija!!! Nemamo vise gde da zgazimo, ne smemo decu da izvedemo. Omrznucemo zivotinje zbog bahatosti i bezobrazluka njihovih vlasnika!!!!

  3. Zvala sam milion puta komunalnu policiju zbog puštenih pasa. Isti vlasnici i dalje šetaju pse puštene. Treba ispitati šta oni uopšte rade.

  4. Potrebno je održati javnu raspravu i uvesti u zakonske odredbe da snimak ili fotografija mogu biti dokaz na sudu kako bi bahate vlasnike pasa koji se gade izmeta svog ljubimca pa ne žele da ga pokupe posle nužde na javnim površinama, pristojno kaznili po džepu jer nekultura i nepoštovanje zakona imaju svoju cenu. Može i društveno koristan rad da se očisti park od svakog zatečenog izmeta uz pratnju nadležnih i uz medijsku podršku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *