Вода бактериолошки исправна

Резултати у последњих анализа Института за јавно здравље Крагујевац показују да је вода за пиће на територији Шумадијског управног округа и вода за купаче на градским базенима и језеру у Шумарицама, хемијски и бактериолошки исправна.

Институт за јавно здравље Крагујевац редовно контролише хигијенску исправност воде за пиће из централних водовода на територији Шумадијског округа, у укупно седам општина.

Резултати последњих анализа показују да је вода за пиће микробиолошки исправна у високом проценту, око 95 одсто.

Једино је у Рачи вода хемијски неисправна, тако да је мештани ове општине не користе за пиће и припрему хране.

Вода на градским базенима и језеру у Шумарицама је бактериолошки и хемијски безбедна за купаче, показују последње анализе крагујевачког Института за јавно здравље.

Анализе воде на градским базенима и језеру у Шумарицама, раде се једном недељно, тако да љубитељи купања на отвореном могу безбрижно да уживају током летње сезоне.

Из Института за јавно здравље поручују, да вода на језеру спада у другу категорију.

То значи да је бактериолошки исправна, чиста, бистра и погодна за купање и спортове на води.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *