Вода за пиће у Крагујевцу исправна

У ЈКП Водовод и канализација кажу да је вода хигијенски исправна и може да се користи за пиће и припрему животних намирница.

У овом градском комуналном предузећу наводе да су екипе за одржавање канализационе мреже на терену и да дежурају 24 часа.

Иако су биле велике падавине вода коју производи и дистрибуира Јавно комунално предузеће Водовод и канализација Крагујевац, хигијенски је исправна и може се користити за пиће и припрему животних намирница.

Свакодневну контролу воде врши акредитована лабораторија Водовода и Института за јавно здравље Крагујевац.

Екипе за одржавање канализационе мреже су на терену 24 часа. У току јучерашњег дана у диспечерски центар стигло је 104 пријава, а од тога је одрађено 54 интервенција.

По налогу градског Штаба за ванредне ситуације ангажовано је пет екипа, које су пумпама и агрегатима црпеле воду из сутурена и подрума.

Јавно комунално предузеће Водовод и канализација ангажовало је и своје грађевинске машине за чишћење канала у приградским насељима где су биле велике падавине.

Такође, две диспечерске екипе су ангажоване на тампонирању ударних рупа, и враћању поклопаца на шахтама где их је вода избацила.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *