Водичка тура посвећена делу Николе Коке Јанковићa

Градска туристичка организација Крагујевац организовала је последњу водичку туру са тематиком из верског, културног и историјског туризма, у овој години.

Заинтересовани посетиоци су, у оквиру ове туре, посетили Легат Николе Коке Јанковића.  Циклус јесењих водичких тура завршен је туром која је обухватала панорамско разгледање града и посету Легату Николе Коке Јанковића, једног од најзначајнијих српских вајара.

Ова водичка тура, последња у овој години, била је намењена Крагујевчанима, гостима града и крагујевачким ђацима.

Аутобус са заинтересованим гостима кренуо је од “Крста”, места на коме је отац вајара, крагујевачки угоститељ Мирко Јанковић држао кафану “Зелени венац”.

Кустос Легата Катарина Бабић је посетиоце упознала са животом и делима нашег знаменитог суграђанина Николе Коке Јанковића.

Обиласком Легата Николе Коке Јанковића затворен је циклус водичких тура Градске туристичке организације Крагујевац за ову годину.

У Градској туристичкој организацији кажу да ће и наредне године припремити занимљиве и квалитетне циклусе обиласка најзначајнијих локалитета и знаменитости, у складу са интересовањима туриста.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *