Водовод омогућио отплату дуга путем репрограма

Потрошачима који имају заостала дуговања за утрошену воду, Јавно комунално предузеће Водовод и канализација, омогућило је отплату дуга путем репрограма.

Јавно комунално предузеће Водовод и канализација и даље има проблем са наплатом потраживања од домаћинстава и привреде.

У таквим условима, тешко је одржати континуирани процес производње и дистрибуције воде, упозоравају из овог предузећа, јер су укупна потраживања близу милијарду динара.

Укупна потраживања градског Водовода за утрошену воду износи 987 милиона динара, од чега грађани имају дуг од 723 милиона, привреда 263 милиона, од чега општина Баточина дугује 91 милион.

Велики број потрошача редовно измирује своје обавезе, али одређен број то не чини.

У јавно комуналном предузећу Водовод и канализација зато су принуђени да против неуредних платиша покрену поступак за принудну наплату путем извршитеља.

У циљу континуиране наплате својих потраживања Водовод је обезбедио критеријуме о начину и склапању споразума о исплати дуга на рате.

Својим дужницима је понудио репрограм на 6, 12, 18, 24 и 36 месечних рата.

Изузетно од ове одлуке, може се измирити дуг и на више месечних рата и то за одређене категорије становништва као што су корисници социјалних и материјалних примања.

Потрошачима који нису редовно измиривали своје обавезе по репрограму, крагујевачки Водовод је послао позив да до краја априла измире своје обавезе за укупан износ од 43 милиона динара.

Против свих дужника, који се до поменутог рока нису одазвали на позиву, биће покренут поступак принудне наплате преко извршитеља.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *