Волонтери Црвеног крста испоручили пакете са намирницама и лековима за празник

Градска организација Црвеног крста од почетка ванредног стања свакодневно најугроженијим грађанима на кућну адресу доноси основне животне намирнице.

Народна кухиња и даље функционише уз прописане мере заштите становништва од ширења Корона вируса.

Пред највећи православни празник Васкрс, Црвени крст је свима који су се обратили за помоћ обезбедио све што је потребно за наредне дане.

У сарадњи са локалном самоуправом, Градска организација Црвеног крста, уз помоћ великог броја волонтера, свакодневно дистрибуира пакете са основним животним намирницама најугроженијим грађанима.

Народна кухиња Црвеног крста и даље издаје топле оброке уз обавезно поштовање прописаних мера заштите од преношења Корона вируса.

Старији од 65 година оброке добијају на кућну адресу, или од других корисника који живе у близини.

Пред почетак најдужег полицијског часа од увођења ванредног стања сви они који су позвали број телефона Црвеног крста до 11 сати, добили су тражене намирнице и лекове у периоду од 13 до 15 часова.

Како би најугроженији грађани који користе услуге Народне кухиње имали све што им је непходно за време празника, Црвени крст Крагујевац је обезбедио суве намирнице.

Чланови Црвеног крста апелују на суграђане да покажу своју хуманист и одазову се акцији добровољног давања крви која је организована у хотелу Зеленгора.

Све док траје ванредно стање у Републици Србији, сви они којима је помоћ потребна, а старији су од 65 година могу се обратити на број телефона 0800 112 113.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *