Волонтери Црвеног крста свакодневно помажу старијим суграђанима

Градска организација Црвеног крста свакодневно организује доставу намирница грађанима старијим од 65 година.

У сарадњи са локалном самоуправом волонтери Црвеног крста дневно посете око 30 домаћистава, где доносе основне животне намирнице, лекове и средства за хигијену.

Од почетка увођења ванредног стања и ступања на снагу забране кретања особама старијим од 65 година, Кризни штаб града Крагујевца организовао је бесплатну доставу основних животних намирница најугроженијој категорији грађана.

Волонтери Црвеног крста свакога дана до 16 сати, по достављеном списку доносе намирнице на адресе грађана.

Дневно има око 30 позива за доставу намирница, лекова и средстава за хигијену.

Поред тога, особе која имају више од 65 година, а корисници су Народне кухиње, своје топле оброке такође добијају на адреси становања.

Волонтери су углавном млађи људи, студенти којих за сада има довољно да се одазову свакодневним позивима.

Волонтери имају своју картицу са ознаком Црвеног крста, потписом и печатом Градске организације како не би дошло до злоупотребе.

Сви ангажовани на достави придржавају се прописаних мера заштите и опремљени су заштитним маскама и рукавицама.

Број телефона на који се могу јавити грађани којима је помоћ потребна и имају више од 65 година је 0800 112 113 или 034 331 737.

Без обзира што за сада има довољан број волонтера, Црвени крст Крагујевац апелује на све младе људе да се пријаве како би наши старији суграђани имали што бољу подршку и били обезбеђени док траје ванредно стање.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *