Вртић „Наша радост“ део Ђурђевданског онлајн карневала

Због пандемије корона вируса,Ђурђевдански карневал поводом 6. маја – дана града Крагујевца биће организован у онлајн формату.

Градској туристичкој организацији, која традиционално организује ову манифестацију за најмлађе, до сада је стигло око 60 предлога за најлепшу групну, појединачну и породичну маску.

Међу пријављеним кандидатима је и вртић „Наша радост“ Предшколске установе „ Нада Наумовић“.

Мај  је месец када се у Крагујевцу  обележава  Дан града.

Деценијама уназад, културно-уметничким програмима, даје се на важности слави Града.

Једна од централних манифестација је Ђурђевдански карневал.

Али и ове године, улице Крагујевца биће празне због тренутне епидемиолошке ситуације, а Ђурђевдански карневал организује се онлајн.

Поред пријављених основних школа и појединаца, пријавили су се и вртићи међу којима је и обданиште „Наша радост“.

Васпитачице из вртића „ Наша радост“ заједно са малишанима, потрудиле су се да маске буду занимљиве, шарене и како кажу убедљиве, због жирија који ће их оцењивати.

Градска туристичка организација Крагујевац је први пут ове године дала потпуну стваралачку „слободу“ када су маске у питању, јер је ове године слободна тема.

Ђурђевдански карневал је синоним радости и забаве, поготову за наше најмлађе суграђане.

Организатори се надају да ће наредне 2022. моћи да буде организован велики дефиле шарене и свечане поворке централним градским улицама, чиме се у свет шање најлепша слика Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *