Вучић: Бесмислене критике због пројеката, 200 милиона евра за нове школе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су бесмислене и непримерене изјаве његових политичких противника због најављених пројеката везаних за организацију Експа 2027 као и изградњу стадиона и истакао да ће само у изградњу школа бити уложено 200 милиона евра.

Поводом критика да се граде стадиони, а не школе и болнице, он је за ТВ Пинк рекао да је обновљено и урађено много болница, три ковид болнице, а да се још гради много општих болница које су стале са градњом 80-тих година.

Навео је да је урађен нови Клинички центар у Нишу, КБЦ Србије у Београду, а да се дограђује КБЦ Војводине, и креће и у Крагујевцу да се гради.

„Што се школа тиче ми смо много школа изградили и обновили, имамо 200 милиона евра за нове школе које ће се градити широм Србије и које ће се обнављати.

А урадили смо много школа од Земунске гимназије до Беле Паланке, у Сјеници ћемо 1. септембра отворити нову школу у коју смо улозили 13 милиона евра са затвореним базеном“, рекао је Вучић.

Онима који га критикују, Вучић је поручио да су остали у прошлости и да разумеју само једну причу, а то је да је у Србији плата 250 евра и да се стално кука, без обзира што је то, каже, неистинито.

Како је рекао, сада просветари траже повећање плата, а од 1. септемба добиће повећање од пет одсто и од јануара још најмање 10 одсто, а инфлација, каже, неће прећи 11 одсто.

„Ми то радимо за људе који разумеју и који не траже повод за штрајк по сваку цену, као и за медицинске сестре којима смо првима повећали плате, јер нам одлази више њих него лекара.

Тиме желимо да их зауставимо, да остану они који су овде и да се врате они који су у иностранству“, поручио је Вучић.

Објаснио је и да се граде стадиони зато што их немамо, и да је поносан како изгледају у Лесковцу, Зајечару, Лозници…а да ће некој светској агенцији бити поверено да осмисле како на најбољи начин да управљају догађајима.

Он је рекао и да не мисли да је важно за људе како политички противници нешто кометаришу.

„Очекивао сам да ће добар део њих рећи да желе да учествују у новим пројектима у Србији, не само у Београду, око самог националног стадиона и Експо, хиљаде људи имају идеје који пројекти да се реализују у њиховим местима“, рекао је Вучић.

“Важно је и да у 28 градова осим Београда средимо фасаде и учинимо их још лепшим и привлачнијим за туристе“.

Говорио је да ће до Краљева моћи да се стигне вожњом ауто-путем за сат и 30 минута, и да су у току радови на деонице Чачак-Адране.

“Центар Крагујевца тиме ослобађамо, као и сам град.

Коначно ћемо успети да завршимо и Тржницу у Крагујевцу, која је једна од најлепших зграда“, рекао је Вучић.

Најавио је да за 10 дана креће помоћ од 10.000 динара мајкама за свако дете, и да желе да им помогну.

Он је рекао и да докле год буде на функцији председника неће потписати “ниједан закон“ којим ће бити омогућено да се неко изјашњава као трећи пол иако таквих иницијатива има.

“У Србији док сам председник нећу потписати ниједан закон или било шта да имате неки трећи род, “џендер флуид“, сва та лудила код нас неће постојати“, рекао је Вучић додајући да му не смета нико ко је ЛГБТ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *