Вучић: Две хиљаде људи мање у болницама, пакет помоћи привреди до сада 5,8 милијарди евра

Председник Републике Србије Александар Вучић на пресс конференцији у Председништву Србија представиo jе програм за даљи опоравак земље.

Конференцији су присуствовали и министар здравља Златибор Лончар, као и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

У Србији од последица Kовид -19 преминула је 621 особа.

Од почетка епидемије у нашој земљи потрврђено је 27.332 случаја заразе коронавирусом.

До јутрос у српским болницама хоспитализовано је 3.519 пацијената, што је за око 2 хиљаде особа мање него пре десет дана, али и да се не треба опуштати, изјавио је председник Вучић и додао да у понедељак почиње изградња Ковид болнице у Крушевцу,као и да ће Ковид болница у Београду остати у функцији и моћи да прима и пацијенте са другим болестима.

Он је најавио да ускоро креће обнова и огромно улагање у четири болнице у Србији –Врању, Пироту, Кикинди, Ћуприји.

За мање од годину дана очекује се да ће бити завршен Клинички центар Србије у Београду, да се убрзано настављају радови на Инфективној клиници КЦС, али и да се раде болнице у Аранђеловцу, Смедеревској Паланци, Прокупљу, Лозници.

Говорећи о помоћи привреди, Вучић је предочио да је укупна вредност пакета помоћи 5,8 милијарди евра, што је 12 посто БДП-а.

“Важно је да је данас у шест сати отворен трезор, од девет сати банке пребацују новац на привредне субјете од 155 евра, 18.000 динара”, рекао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *