Вучић: Хвала вам на огромној радости коју сте нам приуштили

Председник Александар Вучић приредио је синоћ пријем за спортисте који су Србију представљали на Олимпијским играма у Токију, којима се захвалио на великом успеху који су постигли освојивши девет медаља и на радости коју су донели грађанима.

Хвала вам на огромној радости коју сте нам приуштили. Не знам да ли бих се пре захваљивао вашим породицама, вама на огромном труду, невероватном времену које сте одвојили да бисте бранили боје наше земље, донели радост грађанима…”, рекао је Вучић.

Он је најавио и повећање новчаних награда за освојене медаље.

Верујем да ћемо повећати награде на 100.000 евра за злато, 90.000 за сребро и 80.000 за бронзу, чиме ћемо се значајно приближити Италијанима“, објаснио је он.

Вучић се посебно захвалио “седморици величанствених“ из ватерполо репрезентације, изразивши наду да неће сви отићи из националне селекције.

Истакао је да ће држава урадити све што може да на наредним Олимпијским играма у Паризу и Лос Анђелесу дођемо до двоцифреног броја медаља.

Како је рекао, пре осам година, у ширем региону Западног Балкана, Србија је била пета у броју освојених медаља, а данас је друга, одмах до Мађарске, која је, каже, то заслужила, освојивши 20 медаља.

Олимпијски тим Србије са Игара у Токију вратио се са девет освојених медаља – три злате, једном сребном и пет бронзаних, чиме је одборен досадашњи рекорд од осам са претходних Игара у Рио де Жанеиру.

Са билансом медаља 3-1-5, Србија је заузела 28. место на Олимпијским играма у Токију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *