Вучић: Изненађења у новој влади, биће и промена ресора

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће 15. или 16. јула почети консултације о формирању нове владе, као и да очекује да ће тај посао бити завршен до најкасније 25. августа.

Вучић је казао да ће кренути са пријемом прво мањинских странака, а затим и других по питању формирања нове владе.

Очекујем да се тај посао заврши до 20. или 25.августа, најкасније. Не бих искључио да то буде и раније“, нагласио је он.

У новој влади биће изненађења и значајних промена, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић и најавио да ће у новој влади бити кадровских изненађења и да ће главни критеријум за њено формирање бити способност и поштење будућих кадрова.

Он је казао да ће бити и значајних промена Закона о влади и министарствима: „Неће се министарства уподобљавати појединим политичарима, већ потребама грађана Србије„, рекао је Вучић.

Упитан да ли има шансе да и за формирање ове владе „извуче адут из рукава“, односно особу која ће бити нестраначка личност или личност из ванпарламентарне странке, Вучић је рекао да он не дели људе на страначке и нестраначке.

 „Делим људе на способне и неспособне, на поштене и оне који то нису, на вредне и лење. Нема сумње да ће ми то бити главни критеријум„, рекао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *