Вучић: Извршићемо потпуно разоружавање Србије

Масовни убица који је ноћас убио осам особа и ранио 14 ухапшен је у околини Крагујевца.

Нападач је пуцао из аутоматског наоружања на мештане више села у општини Младеновац.

Председник Вучић изјавио је да ће Влада донети закључак да се без процедура налаже МУП-у да припреми допуне и измене Закона о оружју којим би се пооштрили услови за ношење кратког и ватреног оружја.

„За оне који не испуњавају обавезан откуп оружја, сви људи који имају оружје, не причам о ловачком оружју, проћи ће ревизију.

За нелегално држање оружја казне ћемо готово удвостручити.

Извршићемо потпуно разоружање Србије“, наводи Вучић. Председник је нагласио и да ће бити проверено 45.000 профила на друштвеним мрежама оних „којима се допадају убице“.

Ни то, додаје, неће бити довољно, за то мало оружја што буде било и код ловаца, али и код свих других биће предвиђене шестомесечне и једногодишње провере.

МУП треба да обезбеди све мере за мораторијум за ношење било каквог оружја у наредне две године, али и да предузме све мере из надлежности да они који поседују нелегално оружје, морају да га предају.

За оне који то не учине последице ће бити страшне. За неовлашћено држање оружја максимална казна се подиже са 12 на 15 година.

Председник Србије је навео да је јутрос предложио председници Владе да се врати смртна казна, али то је одбијено, јер бисмо били једина земља поред Белорусије која има смртну казну.

Министарка здравља Даница Грујичић је на конференцији за новинаре испред Ургентног центра подсетила да је у јучерашњој трагедији било 13 повређених.

Све повреде нанете су ватреним оружјем. Министарка је рекла да у збрињавању људи нико није заказао.

Само један човек је у критичном стању, али они су сви у животној опасности чак и онај са лаким повредама, јер због прострелних повреда никад не можете да будете сигурни шта је још ошетећено“, рекла је министарка.

3 thoughts on “Вучић: Извршићемо потпуно разоружавање Србије”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *