Вучић: Мир и економски напредак кључни и витални интереси српског народа

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, након заједничке седнице влада Републике Србије и Републике Српске са председником Републике Српске Милорадом Додиком и црквеним веродостојницима, да су мир и економски напредак кључни и витални интереси српског народа.

„Време је да, чувајући мир, градимо будућност за наш народ. И зато је мир наш кључни интерес. Економски напредак сваког нашег човека и Србије и Српске, од виталног је интереса за све нас и то је оно што нам даје снагу. Економија је национални интерес, то је једна од области у којој морамо више да радимо заједно, рачунајучи и друге у региону и све наше европске партнере“, написао је Вучић на инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Он је додао да ће српски народ увек бити спреман на разговоре који ће да воде миру и побољшању односа.

„Морамо да будемо отворени за разговор са свима, морамо да сарађујемо са нашим партнерима. У самој Декларацији постоји и тачка која говори о очувању наших пријатељства, оних којих се нисмо стидели и никада нећемо“, написао је председник Србије.

Вучић је истакао да ће Србија увек бити ту за свој народ.

„За једну ствар немојте да бринете никада, јер ће Србија увек да буде ту за свој народ. Молим вас да се боримо и изборимо за мир, напредак наше економије, а за јединство нашег народа изборили смо се данас и не дајте да нам га ико икада сруши“, навео је Вучић.

На заједничкој седници Влада Србије и Републике Српске одржаној данас у Београду у оквиру Свесрпског сабора једногласно је усвојена Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *