Вучић: Много изазова имамо, велике снаге окупљене у региону


Председник Александар Вучић изјавио је данас, после седнице проширеног колегијума начелника Генералштаба у касарни „Бањица 2“ да је тај састанак одржан како би се анализирали сви недостаци и шта је то што је неопходно да се исправи, као и да се анализирају безбедносне претње и ситуација у региону.

Он је навео да има много изазова и како је рекао, велике снаге су окупљене у региону.

„Једном или два пута годишње имамо те састанке и на њима анализирамо све недостатке и шта је то што је неопходно да исправимо у нашем раду и такође анализирамо безбедносне претње, анализирамо ситуацију у региону.

У складу са тим доносимо и одређене одлуке. Србија, односно опрема и наоружање Војске Србије се модернизују, увећавају и унапређују као и убојна средства“, рекао је Вучић.

Додао је да оно чиме нису задовољни, то је попуна, односно бројем људи, нарочито то на северу Србије, у Београду и Војводини.

„Много изазова имамо, велике снаге су окупљене у региону из различитих разлога, од значајних снага суседних земаља до огромног броја НАТО припадника на Косову и Метохији у овом тренутку, то 4534.

Ми рачунамо на добру сарадњу са КФОР-ом и НАТО трупом и верујемо да ће допринети стабилизацији прилика на Косову и Метохији.

У овом тренутку имате у оквиру мисије ЛТА 1.500 НАТО војника у БиХ које су појачане нечим што је новина, то су стратешке резерве које је поставила Европска унија и оне не налазе се на тој територији већ на територији суседних земаља Румуније, Мађарске, Бугарске.

Такође уверени смо да ни на који начин неће бити употребљене против било Српског народа, било Републике Србије“, рекао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *