Вучић: Мој сан је најразвијенија Србија у овом делу Европе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су његови снови успешна и економски напредна Србија која ће бити убедљиво најразвијенија у овом делу Европе, али да је веома поносан на нашу војну индустрију и да ће наставити да наоружава Војску Србије (ВС) да би била одвраћајући фактор.

Коментаришући текст премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија у Њујорк тајмсу да се Србија наоружава и да тесно сарађује са Русијом, Вучић је рекао да се Војска Србије наоружава мало више него што би Курти волео, а много мање него што би он волео.

„Као што се они наоружавају, односно наоружавају их од Турака преко Немаца до Американаца много више него што ја волим, много мање него што би он волео. А те његове бесмислице о томе ко жели рат, он је једини који жели рат, пошто цео живот чезне да обуче униформу и да глуми на Балкану малог Зеленског“, рекао је Вучић на конференцији за медије.

Додао је му се та жеља остварити, пошто тзв. Косово никакве везе нема са сувереном територијом и независном територијом, а Украјина је ипак међународно призната територија.

„Тако да он може да чезне за ратовима. Наши снови су различити, његови снови су ратовање, а моји снови су успешна, економски напредна Србија, Србија која ће бити убедљиво најразвијенија у овом делу Европе и толико су нам снови различити да не можемо да се споразумемо“, поручио је Вучић.

Додао је да ће Србија куповати све што је потребно да би била одвраћајући фактор у односу на тако агресивне типове као што је Албин Курти.

„И наставићемо са тим. Добро нам иде. Ми најбоље правимо и најбоље купујемо. Ми смо поносни на нашу војну индустрију и нико неће никада моћи да нам забрани да развијамо нашу војну индустрију и да унапређујемо нашу војску. Али све то радимо само да бисмо одвратили овакве типове као што је Албин Курти и њему слични“, закључио је Вучић.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *