Вучић: Морамо више да бринемо о обичном човеку, да чујемо свакога

Председник Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић поручио је вечерас на предизборном скупу у Београду да та странка има чиме да се похвали, али да мора више бриге да се покаже према оним људима на које се ретко обраћа пажња, да се више брине о обичном човеку, према онима којима је подршка потребна, да се свако саслуша.

„Имамо чиме да се похвалимо, али размишљући о томе са чим да почнем, како да вам се обратим, кренуо сам од тога и кренући од тога како да себе и свакога од нас који смо учествовали у власти критикујем за нешто што смо могли и морали много другачије.

Јер смо морали много више бриге да покажемо према оним људима на које се ретко обраћа пажња.

Најчешће се чују и најгласнији су они који имају најмање проблема, а најтиши су они, или их готово никада не чујете, који имају много мука, а којима је наша подршка и помоћ била потребна, а нисмо им је увек пружили“, рекао је Вучић.

Он је додао да је пре неколико дана посетио породицу Дејана Пајовића и његову мајку Слободанку која четири пута дневно мора да прими иснулин, а тај инсулин син мора да јој да.

„Нисмо видели у каквим условима живе…и тај проблем смо решили за десет дана. Разговарао сам са њима и осетио сам такву грижу савести, ту дозу кривице какву морате да осетите када видите да сте нешто са лакоћом могли да урадите, а из само вама познатих разлога то нисте направили.

И зато хоћу свима вама да кажем да је то нешто на чему морамо да радимо у будућности. Морамо себе да променимо, да више бринемо о обичном човеку, да разговарамо са сваким, да слушамо свакога, да чујемо свакога“, истакао је Вучић.

Како је рекао, не може да нађе оправдање за оне људе који су имали много више времена од њега, а живели су само за себе, за своју канцеларију, за општинске аутомобиле, ни за шта више.

„Е то су ствари које ми код себе морамо да променимо и тек тада ће нам народ у потпуности веровати. Тек тада ће људи видети да можемо да урадимо много више за Србију“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су се неки питали зашто је Томислав Николић ту, додајући да Николић никада нигде није ни одлазио.

„Увек је био ту, увек је био са нама и увек ће бити. Као што ћу и ја, и када нисам председник ни странке, и када не будем председник Србије, увек бити заједно са вама.

Не заборавите да ми ово данас имамо прилику да радимо, да мењамо лице Србије, захваљујући историјској победи Томислава Николића. Тада су кренуле промене.

Тада смо кренули да мењамо лице Србије, да враћамо наду и осмех Србији“, истакао је Вучић.

Вучић је истакао да се данас готово једнак број људи долази и одлази из земље, наводећи да то никада није био случај у претходних 45-50 година.

„То су историјске ствари, историјски помаци који у овом тренутку не примећујемо, а који ће да определе будућност Србије“, рекао је Вучић.

Председник Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да је једна од првих ствари на коју је поносан то што је Србија једна од ретких земаља у Европи која води самосталну, независну и слободарску политику.

На предизборном скупу листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ у Штарк арени, Вучић је рекао да грађани Србије сами доносе одлуке шта ће Србија да чини.

„Нама нико не може да забрани, као што су нам забрањивали деценијама да направимо филм о Јасеновцу, да говоримо о српским жртвама.

Нико не може да нам забрани да дамо име булевару, Булевар јунака са Кошара. Нико не може да нам забрани да поштујемо наше хероје, наше јунаке, борце за Косово и Метохију, борце за српске интересе. Нико не може да нам забрани да чувамо своје националне интересе“, поручио је Вучић.

Додао је је Србија једина земља у Европи која није стајала у реду да испуњава налоге неког другог.
„Онда кажу, па нисте се ускладили. Није мој посао да се ускладим са вама, него са мојим народом, са грађанима Србије и докле год је то и мој посао, тако ће и да буде. Србија ће да води бригу о себи, о својим интересима, о свом народу, својим грађанима. И једнако о Србима, Бошњацима, Мађарима и свим другим грађанима“, рекао је Вучић.

Он је поручио присутним да не знају какве је притиске издржао, и да је боље да не знају, јер, како је рекао, лошије би о многима у свету мислили.

„Ми не треба да имамо такав однос. Ми треба да имамо само рационалан однос, само озбиљан и одговоран однос, да све те поштујемо. Знамо колико су велики, знамо колико су јаки.

Знамо колико ми нисмо довољно велики да бисмо с њима могли да се поредимо. Али имамо своју земљу, своје парче земље, имамо свој народ. За нас је то највећа, најбоља и најлепша земља.

Највећи, најбољи и најлепши народ на свету. И не треба нам ништа туђе, само своје никоме нећемо да дамо. То је независна и слободарска и суверена Србија. Е то је оно у чему се разликујемо од оних пре нас“ , рекао је Вучић.

Нагласио је да је тачно да је Србија са свих страна окружена НАТО-ом, да са НАТО имамо коректне односе и да ће тако и да се труди да остане.

„Али то не значи да смо заборавили 1999. годину, већ ћемо сваке године да обележавамо и да подсећамо људе на то што се догодило, да гледамо у будућност, али да се не стидимо већ да се поносимо својом храбром прошлошћу и да скинемо капу пред сваким јунаком који је положио живот на олтар отаџбине. Да им подижемо споменике, да не заборавимо цену коју су они платили за слободну Србију“, поручио је Вучић.

Нагласио је да ће Србија да буде војно неутрална, да сама чува своје небо, да сами чувамо своју земљу, да сами чувамо животе грађана ове земље.

„И биће нам војска све снажнија шта год они говорили, како год они говорили. Не зато што хоћемо некога да нападамо, већ да нас више никада нико не би напао и да нам свако дете буде сигурно и оно у колевци и оно нерођено, да зна да ће моћи да дише ваздух слободе, ваздух сигурности, стабилности, будућности“, поручио је Вучић.

Он се осврнуо на критике опозиције која је, како је рекао, тврдила да је уценио људе да неће бити председник ако његова листа изгуби изборе.

„Зар не би било много лакше да кажем да ћу да будем председник и овако и онако, па шта ме брига. Могу да победе ког год хоће, ја имам још четири године мандата, лако ћу са свима. А ја нећу то да кажем, јер за мене није фотеља све. За мене је политика, програм, планови, Србија све. За мене је Србија све. И нећу да владам са онима који ће да униште Србију. Е, у томе је разлика између нас“, рекао је Вучић.

Како је рекао, он хоће напредак Србије, а не њено пропадање, катанчање фабрика и пљачку.
Додао је да је једино што је опозиција договорила техничка влада.

„Људи, јесте ли изашли на изборе, јесте ли питали народ, хоће ли народ те ваше техничаре или народ хоће озбиљну и способну владу која ће да води земљу напред?“, запитао је Вучић.

Истакао је да је актуелна власт обнављала школе, да је школа у Сјеници вредна 12 милиона евра.
„Невероватно је шта смо направили, где људи нису сањали да је могуће добити такву школу. И много је таквих школа, од Беле Паланке, много је таквих школа широм Србије. И у оним сиромашнијим крајевима“, рекао је Вучић.

Нагласио је да је за њега важно да је 2012. године у јулу на рачуну државе Србије било свега 70 милиона евра.

„А само 10 дана после тога требало је исплатити 350 милиона евра за пензије. Дакле, нисмо имали ни петину пара за пензије да исплатимо.

Морало је одмах да крене задуживање да би народ добио пензије.

А данас на рачуну имамо пет милијарди евра.

Па погледајте ко је прави домаћин“, поручио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *