Вучић: Најбрже смо растућа економија тренутно

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Србија јесте најбрже растућа економије у Европи са 4,7 одсто раста БДП у првом кварталу, али да је за нас важно да на крају године будемо у првих три или четири земље по расту БДП-а и да ће зато сутра присуствовати седници Владе Србије на којој ће се разговарати о расту БДП-а.

„Нама ће други квартал да буде слабији од првог квартала зато што смо имали ремонт рафинерија и наше хидроелектране у Бајиној Башти.

Зато верујем да ће трећи квартал опет бити бољи него други. Сутра имамо седницу за БДП сутра коју ћу и ја лично да присуствујем.

Хоћу да обавестим министре колико је важно да то раде и да ћемо оценити њихове резултате а не то колико ће ПР служби да имају и лепих слика објављених“, рекао је Вучић гостујући на ТВ Пинк.
Вучић је рекао и да свака три дана иде на градилиште ЕXПО и Националног стадиона.

„И ове недеље ћу да одем, обећао сам радницима да ћу са њима да ручам. Па ћу да понесем нешто, неки пребранац, купус и рибу да поделимо тамо на градилишту.

Раде у немогућим условима, тамо је по 40-45 степени, али раде вредно машине. А ускоро ћемо за Национални стадион морати да уведемо трећу смену.

Имаћемо рефлекторе, камере да можете у сваком тренутку да гледате како раде радници машине и да градимо нашу земљу“, поручио је Вучић.

Додао је да ће сви они који су радили против земље и споља и изнутра, само их мотивисати да раде још вредније, боље и успешније.

На констатацију да више земаља у западној Европи покреће пројекте везане за литијум као што су Немачка или Француска која је такав пројекат прогласила пројектом од националног значаја, Вучић је на ТВ Пинк рекао да ће сви они бити спремни пре Србије, и Португал, и Немачка, Чешка, Француска.

„Зато је требало нас да спрече пре две и три године, јер бисмо ми тада били први.

И све би зависило од нас. Стране службе, и то неке западне су нас спречиле у томе тада.

Били смо довољно наивни, нећу да кажем глупи, ја сам можда био довољно глуп да то одмах не разумем, шта се ваљало иза брега, а сви други људи су били наивни мислећи како су заштитили Србију или не знам шта, напротив, велику, велику медвеђу услугу смо себи учинили и много тога лошег својој земљи урадили“, рекао је Вучић.

Како каже, има ту милион ствари и ако влада буде уопште улазила у то, то може најраније тек за три и по, четири године да крене.

„Због тога се воде ратови. Видели сте прошли пут председник Боливије је рекао да је због литијума био покушан државни удар, гледали сте после тога текстове Дојче Велеа који саопштава да је у Украјини рат због литијума. Литијум је живот у будућности, онај ко има литијум постаје сила, неко регионална, неко светска“, рекао је Вучић.

Он је додао да жели да цео регион расте на том богатству, додајући да литију има делимично и РС, те да овај сукоб око имовине постоји делимично и због тога.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *