Вучић: Нову Србију нико не може да заустави

Последњих 10 година смо радили на томе да се деси и роди нова Србија, да оживи, да се подигне, ојача, пронађе снагу, достојанство и понос и ту Србију нико не мозе да заустави, поручио је вечерас председник Србије и СНС Александар Вучић.

„Желим да наша снага буде наш рад, знање, уједињење, вера у будућност, овај багер који гура земљу напред још брже и још јаче“, рекао је Вучић на обележавању 13 година постојања СНС.

Позивајући се на изреку по којој се – док се нешто дешава једни чуде, једни гледају, а да има и оних који, како каже, чине да се нешто деси, рекао да је СНС последњих 10 година чинила да се деси и роди нова Србија.

Он је истакао да Србија мора да буде отворена у региону и да је Отворени Балкан велика и вазна идеја.

„Морамо да се повезујемо јер смо мали, економија мора да расте, да отварамо руке за друге народе. Та иницијатива донеће много Србији и другима који ће у њој учествовати“, истакао је Вучић.

Поручио је и да Србија жели мир и да у миру заједно живи са свим народима у региону, али да жели и поштовање за свој народ.

„Србија мора да показе бригу за свој народ. Зашто нас нападате? Поштујемо БиХ. Неко има проблем да неки људи за себе кажу да су Срби, а таквих је у БИХ више од 30 одсто. Засто вам то смета? Моја порука за све у БиХ је – да, драги Бошњаци хоћемо мир, да живимо заједно са вама, али само хоцемо поштовање за Србе и да Република Српска буде онако како пише у васем Уставу, ништа више од тога“, казао је Вучић.

Говорећи о Црној Гори, Вучић је упитао у чему је грех Срба.

„У томе што имамо своју веру, своје писмо цирилицно, свој језик, сто подрзавамо оне који се не стиде да казу да су Срби? Јел“ у томе грех? Који народ на то нема право?. Зашто бисте Србима да одузмете оно што никоме другом нисте одузели?“, упитао је председник.

Вучић је указао и на то да Србија никога није угрозила, никоме претила и да никада неће, али и да се неће стидети свога рода, ни Срба који живе у Црној Гори, и помагаће колико год може, као и да ће тиме да се хвали, а не да се стиди и захвалио се припадницима свих народа који живе у Србији, напомињући да не воли да говори „мањине“

„Не видим разлику између Иштвана Пастора и мене, као браћа смо. Он је Мађар, ја Србин, немамо никакав проблем и нећемо га имати“, рекао је Вучић напомињући да су озбиљни и одговорни људи који знају шта је било, шта је остало иза њих, а шта је пред њима.

Он је рекао да тако добре односе као са Мађарима хоће да постоје и са Бошњацима и са свима другима у земљи.

„Хоћу да Роми осећају ову земљу као своју, Румуни, Украјинци, Русини, Словаци, Албанци.., да осећају ову земљу као своју и да је поштују онолико колико ми поштујемо њих“, напоменуо је Вучић.

Вучић је рекао и да верује да ће Србија бити изложена бројним притисцима, јер нико не воли да Србија иде напред, да буде успешнија од других.

„Али ми морамо да будемо чврсти и снажни, да чувамо оно што је насе, да можемо да показемо и да каземо да се не стидимо онога што смо наследили и да показујемо постовање према туђим, али и према насим жртвама“, истакао је Вучић.

Каже да то значи и да може да се подигне и заврши

Храм Светог Саве иако су многи мислили да се неће завршити.

„Да можемо да изградимо споменик Стефану Немањи за који су говорили да ће да га руше, а вама данас кажем – нико га никада срушити неће док је Срба и Србије“, поручио је Вучић.

Говорећи о лошој економској ситуацији, коју је СНС затекла, Вучић се присетио првог састанка са Владимиром Путином, који је, каже, само слушао колико дугујемо, али био довољно велики да нас сачека, па смо дуг исплатили.

„Таман смо кренули, задесиле су нас поплаве, најгоре, кад смо то превазишли и кренули са фискалном консолидацијом, дошла је мигрантска криза, а неки у комшилуку хтели да нам уводе санкције због мигранта… Не постоји мука која нас није задесила, а из сваке смо изашли снажнији“, рекао је Вучић.

Додао је да је Србија и током кризе изазване корона вирусом, прва обезбедила респираторе, вакцине лекове, јер је већ имала искуство проласка кроз најтеже изазове, снагу и веру.

Посебно се обратио пензионерима, чија ће примања,како је рекао да прате плате, уз додатну помоћ од државе, и изразио им велику захвалност не на томе, како је рекао, што подржавају странку, већ зато што су разумели државу, градили Србији и знали како да је сачувају.

„Уз поштовање младима, одмакнућу се од говорнице да бих се поклонио пензионерима, да им се захвалим за све што су урадили за Србију“, рекао је Вучић што је испраћено аплаузом одобравања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.