Вучић позвао Грчку да буде уздржана током гласања о резолуцији о Сребреници

Председник Србије Александар Вучић позвао је Грчку да у четвртак буде уздржана на гласању о резолуцији о Сребреници у Генералној Скупштини Уједињених нација.

„Верујем у многе друге да ће показати својим гласом колико поштују своје српске пријатеље и позивам их да буду уздржани, знам да не могу да буду против“, написао је Вучић на Инстаграму buducnostsrbijeav.

Председник Александар Вучић верује да Грчка можда ипак неће гласати за резолуцију.

„Радили смо напорно и имамо много пријатеља. Многима је тешко и многи су под великим притиском. Појавиле су се вести као да је сигурно да ће Грци да гласају за резолуцију. Ја не верујем у то, ја верујем у наше грчке пријатеље верујем у нашу грчку браћу и верујем у многе друге да ће показати својим гласом колико поштују своје српске пријатеље и позивам их да буду уздржани, знам да не могу да буду против“, навео је Вучић у видеу објављеном на Инстаграму и додао:

„Хвала свима у нашој земљи, у нашој Србији. Позивам све наше пријатеље да подигну глас у заштиту малих слободарских народа који немају већу заштиту од Генералне скупштине УН. Хвала свим грађанима Србије на огромној подршци, и као што рекох нема назад, иза нас је само Србија. Тако да – победиће Србија!“

ИЗВОР: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *