Вучић: Промењен приступ ЕУ по питању Плана раста добра прилика за регион


Председник Александар Вучић изјавио је данас у Котору, на самиту лидера Западног Балкана и ЕУ под слоганом „Један регион, заједничка визија“, да је промењен приступ ЕУ по питању Плана раста за ЗБ добра прилика и на добробит свима у региону.

„Веома смо ентузијастични у вези са овим планом још од првог тренутка. Немам навику да се било коме посебно обраћам, посебно никоме у присуству, али морам да кажем да је овај начин промењеног приступа заправо добра прилика за нас на Балкану и хвала вам свима што ово радите“, рекао је Вучић на панелу „Актуелна ситуација и планови за будућност – нови план раста“.

Он је напоменуо да је разумљиво што многи грађани, као и новинари не разумеју о чему се овде разговара, али да је веома важно, јер ће се на самиту дискутовати о животима обичних људи и решавању њихових проблема, као и о развоју наших економија.

„И због тога је ово веома важно и верујем да смо до сада имали добре разговоре и сложили смо се о већини ствари.

Требало би да смо се сложили о једне или две велике ствари које су везане за Србију.

Сада нам није лако ако погледамо комплетну ситуацију наше земље, проблеме са визама… Сада решавамо проблеме, имамо тренутно неколико проблема око којих морамо да се сложимо, али то ћемо решити и надам се да имамо на уму и да ће сви овде прихватити неке наше мале захтеве, који су слични и блиски вашим захтевима, који су нама предложени“, рекао је Вучић.

Нагласио је да је важно да се брине о платама и потребама обичних људи и да је то, нажалост, језик који не разумeју многи.

„Али ово је део наших договора о прихватању индустријализације. То је оно што нама треба. Можда звучи глупо, али ако бисмо морали да извозимо наше веш машине или усисиваче, у ЕУ желе да имају све одговарајуће сертификате и онда ће бити много лакше за нас, што ће допринети развоју наших економија и зато је важно да решавамо те проблеме“, навео је Вучић.
Истакао је да ће свакако сви видети добробит од оваквих договора.

„Тренутно то покрива 10 одсто српског извоза за ЕУ, али ми ћемо и даље наставити са другим типовима пројеката који су тренутно најважнији за нас. Ово је нешто што ће донети добре резултате целом региону када говоримо о новцу. Ми заиста ценимо све то и када причамо о порезима и захвални смо на свим овим приликама.

Биће веома лако за мене да одговорим на политички начин неким људима овде који не могу ништа да кажу о економији и који никада нису ни рекли ништа о нашим економијама, али они су увек спремни да држе политичка предавања свима, не само мени. Али, неће то нешто имати много смисла. Али ћу свакако учинити све што могу да то избегнем“, нагласио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *