Вучић: Просечна плата у децембру 820 до 830 евра

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да очекује да ће просечна плата у децембру износити између 820 и 830 евра.

Он је за ТВ Прва рекао и да од 1. јануара следи додатно повећање пензија за 14,8 одсто, а да ће минималац бити преко 47.000 динара.

Најавио је да следи и повећање плата најпре од 10 одсто, а да верује да ће током године, од маја, јуна или јула доћи до додатног повећања плата посебно у просвети.

„Посебно ћемо ићи на повећање у области просвете, образовања, дакле оних области које су од кључног значаја за развој наше земље у будућности, али пре свега за развој и напредак младих људи у које ћемо морати да уложимо много више“, поручио је Вучић.

На питање да прокоментарише то што је Републички фонд за здравствено осигурање проширио листу лекова који се не плаћају за 22 нова лека од којих је 16 за најтеже болести, Вучић је одговорио да су то иновативни лекови и да ће наставити са тиме, као и лечењем ретких болести.

„То су добре вести за људе, али је и моја кривица и наша кривица што више тога нисмо урадили раније. Ја немам проблем да то кажем. Зато што смо уложили огромна финансијска средства, Клинички центар Београд смо изградили, од пусте земље у Нишу клинички центар, 150 болница и домова здравља смо изградили.

Али је проблем у томе што смо се увек бавили великим стварима, а нисмо довољно водили рачуна о обичним људима“, рекао је Вучић.

Додао је да ће мамограф стићи и у Обреновац, у Власотинце, и у многа друга места, али да је невероватно да у Обреновцу, који има 70 или 80 хиљада становника, не постоји дигитални мамограф.

„То су невероватне ствари и то показују да ми нисмо показивали довољно пажње.

Можда постоји оправдање у томе да смо увек били суочани са тим великим питањима, али су то ствари које код себе морамо да мењамо“, рекао је Вучић.

Додао је да је у КБЦ Косовска Митровица запослено још 50 људи.

„Тамо највећи број пријављених по глави становника и људи осећају сигурност када добију посао у државној служби Републике Србије, па смо донели ту одлуку“, рекао је Вучић.

Он је рекао и да је привлачење инвестиција најважније од свега, јер од тога живи држава.

„Од тога живи наша држава.

Од тога живе наши пензионери, од тога живе наши студенти, од тога плаћамо све у овој земљи.

Без тих инвестиција ми не бисмо могли ништа од тога да урадимо.

Нису то неке апстрактне бирократске бројке, што више инвестиција са различитих страна, то ће бити веће плате, то ће бити веће пензије“, рекао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *