Вучић: До сада најтежи разговор са међународним представницима о КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је данас у Београду са представницима „четворке“ и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком имао веома тежак и можда и најтежи разговор који су имали до сада.

„Имали смо отворену и озбиљну дискусију, оно око чега смо сагласни, јесте да замрзнути конфликт није решење, јер је само питање тренутка када ће неко да га одмрзне и када ће неодговни појединци да уруше мир целог Западног Балкана“, истакао је Вучић.

Истакао је да је као председник Србије данас недвосмислено био суочен са проблемима и изазовима који би били стављени пред нашу земљу ако се не би усагласили са предложеним планом за КиМ.

„Под тим условима тражили смо од четвроке и Лајчака – представника САД, Немачке, Француске и Италије, да помогну свима нама у превазилажењу турбуленција са којима се суочавамо на КиМ.

И сматрамо да је крајње време да се формира ЗСО која је не само обећана већ и потписана пре 10 година.

То је питање хитности, јер тек после тога је могућ разговор и повратак у институције и каква таква нормализација ситуације“, поручио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *