Вучић: Реализација важних инфраструктурних пројеката

Председник Александар Вучић изјавио је да у Србији до краја године предстоји реализација много важних инфраструктурних пројеката, а међу њима су чак седам аутопутева и брзих саобраћајница.

На конференцији за медије, након седнице Владе Србије, Вучић је рекао да се нада да ће до краја године бити потписан уговор за изградњу аутопута Пожега-Бољаре, а који ће бити важан за грађане Новог Пазара, Ивањице, Ариља, али и за све оне који путују у Беране.

Вучић је навео да се очекује и почетак радова на изградњи Фрушкогорског коридора, али и да би до краја године, најкасније почетком следеће, требало да почне изградња аутопута и брзе саобраћанице до Пожаревца, затим од тог града до Великог Градишта па до Доњег Милановца.

Међу радовима који предстоје су, додаје он, и још два важна аутопута, а то су Зрењанин-Београд и шумадијски коридор „Карађорђе“.

Подсетио је да се реконструише и додаје цео нови део Клиничком центру Војводине, да напредује Клинички центар Србије, те да је у року процедура јавне набавке за Клинички центар у Крагујевцу.

Похвалио је на конференцији за новинаре данашњу акцију МУП-а и Тужилаштва за организавани криминал и нагласио да ће значајне количине вакцина бити обезбеђене у наредне две, три недеље. Оцењује да је влади потребно више јединства и ентузијазма.

Премијерка Србије Ана Брнабић је навела да је Србија најбоља у Европи по економским резултатима.

Данас други у Европи или по неким индикаторима први, у вакцинацији, казала је председница Владе Србије и најавила да ће извештај грађанима о 100 дана рада поднети у суботу.

Брнабићева је саопштила да је Влада усвојила одлуку о издвајању три милијарде динара за лечење оболелих од ретких болести.

„Поносна сам што смо за 2021. одвојили рекордне три милијарде динара за лечење особа оболелих од ретких болести“, рекла је премијерка.

One thought on “Вучић: Реализација важних инфраструктурних пројеката”

  1. Kragujevac je jedini grad koji nema gradsku bolnicu.A Klinički centar će biti jednog dana, kao i put Batočina – Kragujevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *