Вучић: Решили смо да нешто урадимо за наш народ и променимо лице Србије

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је данас у Ужицу, на предизборном скупу напредњака „Србија не сме да стане“, да је садашња власт решила да нешто уради за наш народ и промени лице Србије.

„Говорили су за аутопут – па немој кроз ту општину, дај мало овамо, а нико никад ништа не уради. Али то да седе и да причају у кафани, да седе да причају уз јагњетину и да објасне по једно стотину пута куда треба да иде аутопут, то смо сваки дан радили.

Сви политичари у овој земљи. А онда смо коначно решили да нешто урадимо за наш народ. Решили да променимо лице ове земље.

Решили да покажемо да можемо нешто да направимо“, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија данас на аукцији откупила наредбу немачког канцелара Адолфа Хитлера за напад на Краљевину Југославију и Грчку, јер хоће да штити историју и сачува све оно што припада Србији.

Вучић је на предизборном скупу у Ужицу истакао да је она до сада била у „ко зна чијој приватној колекцији“, а да ће сада бити враћена у српске музеје.

Ипак, Вучић је додао да ни овим потезом појединци нису задовољни.

„Али кад погледате, ни то није добро. Кад отворите стадионе и хале, такође није добро. К

ад отворите храм Светог Саве и обновите десетине манастира и цркава, ни то није добро. Помогнете џамије, све друге, ни то није добро“, рекао је Вучић.

Раније вечерас, Влада Србије је објавила да је откупила на аукцији злогласну директиву бр. 25 од 27. марта 1941. године којом је немачки канцелар Адолф Хитлер издао наређење за напад на Краљевину Југославију и Краљевину Грчку.

На основу иницијативе коју је Музеј жртава геноцида упутио председнику Србије Александру Вучићу, као и на молбу председника, Влада Србије обезбедила је неопходна средства како би данас у послеподневним часовима био купљен један од најзначајнијих докумената за целокупну историју српског народа, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Овај непроцењиво вредан документ и историјски извор који се од данас налази у поседу Србије, истовремено је представљао и злослутни наговештај бројних драматичних, трагичних, али и херојских догађаја који су обележили раздобље Другог светског рата на читавом простору окупиране Краљевине Југославије.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *