Вучић: Светске силе ће лобирати за резолуцију о Сребреници

Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да ће најдоминантније светске силе лобирати за резолуцију о Сребреници у УН, али да ће им се Србија супротставити снажније него што мисле.

Говорећи о гласању у Парламентарној скупштини Савета Европе о захтеву Приштине за пријем у ту организацију председник Србије каже да се то представља као нормалан след.

Тамо нам сада кажу да је то нормалан процес и да тако пише, па пише и да треба да се формира ЗСО, па сте то заборавили, рекао је Вучић.

Председник Вучић је рекао да ће иницијатива Приштине проћи сутра на Парламентарној скупштини Савета Европе, а да ће главна битка бити највероватније 16. маја.

“Они су сад направили нови трик и са тим желим да упознам грађане – то је да ће 10. маја да кажу да упућују Уставном суду на оцену уставности, онај акт коју су Европљани донели, не би ли неки у томе пронашли Лајбницов довољан разлог да кажу да је покренут процес око ЗСО, а у ствари није покренуто ништа, и да кажу то нам је разлог да гласамо за Косово у Савету Европе.

Тако да, то је нешто што ће се дешавати“, објаснио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *