Вучић у Москви са Путином

Председник Србије Александар Вучић је данас стигао у Москву, где ће се састати са Владимиром Путином, као први страни лидер са којим ће се састати руски председник након инаугурације, наводи руска агенција “Тас”.

Како преноси РТС, председник Србије Александар Вучић добио је позив Владимира Путина да заједно с њим учествује у маршу “Бесмртни пук”.

То је, према његовим речима, показатељ искреног и отвореног пријатељства које постоји између Србије и Русије.

Ово је значајан сигнал за нашу земљу и велика част за представнике Србије, што су баш на данашњи дан позвани у Москву и што уживамо овако гостопримство председника Путина” , казао је Вучић у обраћању новинарима.

Председник Србије ће сутра присуствовати Војној паради која се у Москви традиционално одржава поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

Осим српског председника, Паради у Москви присуствоваће само још један светски званичник, реч је о председнику Владе Израела Бенјамину Нетанјахуу.

Радио телевизија Крагујевац ће се у среду 9. маја, од 9-10 часова, укључити у пренос РТС-а и на програму Телевизије Крагујевац уживо преносити параду победе .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *