Вучић: Време је да кажу има ли Бриселског споразума или не

Неко у Европи коначно мора да нам каже да ли Бриселски споразум постоји или не, а не да Приштина из њега примењује само шта њој одговара, и тај одговор морамо да добијемо брзо, јер наше стрпљење није безгранично, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

Одговарајући на питања новинара на ванредној конференцији о томе да ли у овом тренутку Србија има неки “ослонац” у Европи, Вучић је одговорио да се наша земља ослања на све оне који нису признали тзв. Косово, на истину и на Бриселски споразум.

“Или ће Бриселски споразум бити спроведен у дело у потпуности или да лепо кажу нашем народу да он не постоји. Ако не постоји, нека нам то буде саопштено, а не да Приштина узима шта се њој свиђа и примењује, док оно што Србима одговара не жели да спроведе”, рекао је Вучић.

Поручио је да “то тако не може” и да ће “неко у Европи коначно морати то да каже”.

Вучић додаје да онда у том случају нема ни српских судија, ни тужилаца, ни многих других ствари. “3076 дана је без ЗСО и ми ћутимо и трпимо због мира.

“Време је да нам кажу има ли Бриселског споразума или не”, рекао је Вучић.

Истиче да ако га има само за нас, а нема за другу страну, онда га, како каже, неће бити ни за нас.

Вучић је поручио да о последицама могућег непостојања Бриселског споразума и “враћању уназад неколико година” треба да размишљају они који имају утицај на Приштину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *